פרבן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/04/2014 | 08:56 | מאת: מעיין

שלום ראיתי אצל פרופ' קרסו בתוכנית הבריאות שהוא דיבר על החומר המשמר 'פרבן' שנמצא בהמון דברים שמשתמשים ביום יום. מגבונים, סבונים, קרמים לגוף וליידים וכו'...הוא אמר שאין יודעים אם הוא בטוח במאה אחוז ועדיין יש בעולם חילוקי דיעות על בטיחותו ויתכן שיש לו השפעה מסרטנת על האדם.ולכן המליץ לחפש מוצרים שכתוב עליהם ללא 'פרבן'.אלוהים ישמור כמעט בכל דבר שבדקתי בבית כתוב במרכיבים הרבה סוגים של פרבן. מה לעשות?זה ממש הפחיד אותי.למה משרד הבריאות לא בודק את זה ועושה עלינו נסיונות? אשמח על תשובתך המהירה.תודה.

לא ראיתי התכנית, אך פרופ' קרסו בודאי הסביר את הדברים באופן מדוייק. פרבנים חשודים בגרימה של בעיות רפואיות לאנשים רגישים. כמובן לא כולם, וכמובן תלוי בכמויות החשיפה. הנטיה היום, מטעמי זהירות מונעת, להוציא אותם לגמרי ממוצרים קוסמטיים ומוצרי היגיינה, אך כן מותר להכניס אותם בכמויות קטנות לפי הנחיות משרד הבריאות. כן, משרד הבריאות נותן הנחיות ליצרנים מהן הכמויות המותרות. גם אם החומר בכמות קטנה במוצר, עדין צריך לכתוב את זה על התווית. מצד אחד זו כמות שאינה מסוכנת, מצד שני יש אנשים שאם כתוב מבינים שזו כמות גדולה, אז זה לא בדיוק כך. אם יש אישור משרד הבריאות על המוצר, והוא מחברה מוכרת, אז אם כתוב פרבן, יש להניח שזו בכמות המותרת. או כדרכך לא להאמין. לפניך מספר אפשריות. יכולה להכנס להסטריה רגילה ולזרוק הכל, או להשתמש עד שיגמר, ולחפש בעתיד מוצרים ללא פרבנים, יש אלפים ואין בעיה למצוא מוצרים אם רוצים. אפשרות נוספת היא להוריד את השימוש המיותר ברוב התכשירים שלא עוזרים לך לשום דבר, חוץ מאשר לחשבון הבנק של היצרנים המשווקים והחנויות, ולהשתמש רק במה שנדרש, כך שתורידי רמת החשיפה. חומרים לא פוגעים, אם אין רגישות בריאותית לחומר, בכמויות קטנות. הורדת רמת החשיפה מקטינה הסיכון לפגיעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות