חוסר מוטיבציה דיכאון

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

15/12/2016 | 12:29 | מאת: יערה

שלום רב למנהלת הפורום ולקוראים אני בת 24 מזה שנה אני סובלת מדיכאון מטופלת תרופתית בקלונקס וציפרלקס בחודשים האחרונים זה בא בהפוגות אני סובלת מחוסר מוטיבציה חוסר חשק אפילו הפשוטים ביותר אני חשה חוסר מוטיבציה משווע אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי וזה כל היום נמשך האם תוכלו או תוכלי לייעץ לי?

יערה שלום הדבר הכי חשוב בטיפול בדיכאון זה להיות בפעילות, בשלב אחרי חשוב לעבוד על טעויות חשיבה את זה אפשר לעשות בעזרת הספר להרגיש טוב שנכתב על ידי דויד ברנס. חשוב להיות בפעילות לשם כך מומלץ לכתוב על דף כל יום מחולק לשעות ולתכנן כל ערב מה את מתכננת לעשות למחרת ממש שעה שעה, בנוסף לדרג כל פעילות על פי רמת ההנאה והתועלת או הקושי אפשר להשתמש בסולם של 0 עד 5. צריך להשתדל שמה שמתכננים לא יהיה מוגזם אבל את התמתוכנן חשוב לבצע, חשוב שבסדר היום יהיה גם ספורט כלשהו אפילו הליכה בהצלחה עירית

16/12/2016 | 13:31 | מאת: יערה

עירית שבת שלום אני בהחלט מודה לך על עצה נהדרת שנתת לי אבל רציתי לברר על נושא תחביבים.אין לי תחביבים מיוחדים לשעות הפנאי ואני מאוד רוצה להתעסק באיזשהו תחביב האם את יכולהל לתת לי עצה לגבי תחביב כדי למלא את המוטיביציה והזמן גם לגבי תחביבים? תודה

21/12/2016 | 17:33 | מאת: עירית

יערה שלום את יכולה לבדוק תחביבים שונים , קשה לי לדעת על מה להמליץ מאחר ואני לא יודעת מה את אוהבת. תחביב צריך להיות משהו שמעניין אותך. אפשר גם להתנדב אם זה מעניין אותך אפשר לבדוק ברווחה ,יש שירות שמציע התנדבויות, אם את רוצה שאתייחס באופן יותר ספציפי אז תכתבי תחומי עניין . בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש