האם מצב נפשי משפיע על כניסה להריון?

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

22/11/2015 | 10:24 | מאת: נ.ל

הי, לפני שנתיים עברתי תקופה מאוד קשה עם בעלי, ומאז אנחנו בטיפול זוגי. לפני שנתיים גם הריון שנכנסתי אליו בטעות נפל. ומאז אני כל הזמן רציתי ילד ובעלי אמר שעד שלא נגיע לאיזה סטטוס קוו בטיפול הזוגי, הוא לא רוצה. בקיצור, התחלנו לעבוד על ילד לפני חודש וחצי. החודש הראשון נפל. ועכשיו יש שבועיים לפני החודש השני. אני במצב שאני כבר לא רוצה לקוות. כי התקווה כל כך כאבה לי כל השנתיים האלה. אז אני פועלת, טכנית, ועושה הכל כדי שזה יקרה. אני רוצה לדעת אם יש קשר בין איך שאני מרגישה לכניסה להריון, שהרי גם נשים שנאנסו, ובוודאי שלא רצו הריון, נכנסו להריון, וגם נשים שלא רצו ילד אבל קיימו יחסי מין לא בטוחים נכנסו להיריון. מה דעתך?

שלום, נראה לי שאת צודקת, אומנם אומרים שיש קשר מסויים בין כניסה להיריון ומתח אבל נשים בהחלט נכנסות להיריון גם בתקופות לחץ קשות כך שאין לדעת , בעיקר רצוי להיות סבלנית זה יכול לקחת זמן, אי אפשר לא לחשוב על זה, אבל אפשר להמשיך בחיים מלאים ולעשות דברים שאוהבים ובעיקר לא לחשוב שזה מוכרח לקרות עכשיו ולהמשיך גם בתוכניות חיים אחרות. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש