מה דעתך?

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

23/10/2014 | 09:38 | מאת: מירי

שלום, ביתי בת 17 מזה כמה זמן היא מספרת שיש לה מחשבות לא טובות לגבי הסובבים אותה והאנשים שהיא אוהבת וזה קורה בעיקר בלילה לפני השינה ואפילו במצבים מסויימים שהיא לבד במשך היום. המחשבות מכוונות לכך שיקרה משהו למישהו היא כאילו מאחלת בראש משהוא רע שיקרה למישהו שהיא אוהבת ואז חוזרת בה מהמחשבה שדיי מהבהילה אותה כי באמת היא לא מתכוונת לכך. זהו מצב שמאוד מעיקר עליה וגורם לחוסר מצב רוח. אשמח לשמוע מה דעתך ומה צריך לעשות. תודה ויום טוב,

מירי שלום לדעתי זה סימפטום של מחשבות כפייתיות שמבהילות אותה ומאחר והם מבהילות והיא לא רוצה לחשוב אותן הן נדבקות אליה ומתחזקות. אני מציעה להסביר לה שאין צורך לשלוט על מחשבות, לכל מחשבה מותר לעבור בראשנו וזה ממש בסדר. צריך רק לשלוט על התנהגות. אם זה לא יעזור לה אני ממליצה על טיפול התנהגותי קוגנטיבי שילמד אותה כלים להתמודד. בהצלחה עירית

31/10/2014 | 14:00 | מאת: מירי

שלום ד"ר, האם לדעתך אפשר לשלוט בזה לבד? זה לא מחייב עזרה חיצונית? תודה

מנהל פורום שווה לכל נפש