יחסים בין תאומים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/07/2016 | 15:11 | מאת: דנה

שלום אני אם יחידניות לתאומים מקסימים בני שנה וחצי. אחד מהתאומיםכל הזמן חוטף צעצועים ועל דבר מהתאום השני.. גם כשיש 2 צעצועים אותו דבר בדיוק אם התאום השני רוצה הוא ממהר לתפוס לפניו, דוגמא נוספת: גם בשולחן.. הוא מסתכל על אחיו ורוצה לשבת לתפוס לפניו.. גם כשאני נותנת לו אפשרות בחירה הוא מתיישב וברגע שרואה שהשני מתיישב בכסא השני הוא מתחיל לצרוח ולהתנפל עליו. אחיו מוותר לו.. ולי נראה שלא מתוך חולשה אלא מתוך הבנה ו "בגרות".. התאום השני באופן כללי נראה שקל לו יותר להשתלב בחברה. התאום הראשון בוכה המון. הם ייכנסו לכם בספטמבר.ראשית כיצד עלי לנהוג כשהוא (רוב הזמן.. ) לוקח לאחיו צעצועים (אני גם לא רוצה כל הזמן להגיד לו לא לקחת מאחיו וליצור מצב שהוא התוקפן ואחיו הקורבן.. ) וגם אני גם רוצה לתת לו כלים לקראת כניסתו לגן. אשמח להכוונה

שלום דנה, מבין תאומים תמיד אחד הוא יותר דומיננטי מהשני . השאלה איך לאזן את הדומיננטיות כך ששניהם יתפתחו , היא שאלה גדולה לכל החיים המשותפים שלהם. בעיקרון, אני חושב שחשוב לבנות נפרדות , במיוחד עובר התאום הדומיננטי והפעיל יותר. מה דעתך? אהוד גלבוע

27/07/2016 | 12:12 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך. 1. כיצד בונים נפרדות? 2. לגבי התאום ש"מוותר" כשלוקחים לו צעצועים מהידיים (מוותר או מסתכל עלי שאחלץ אותו... ) נראה לי שקשה לו בהתמודדות עם העימות.. אני מודאגת כי הם נכנסים לכם בתחילת השנה בפעם הראשונה ואני גם מוצאת את עצמי אומרת לו שירי בחזרה ואפילו מכוונת אותו ומראה לו איך...(בדרכי נועם עד כמה שאפשר וללא אלימות אבל שירי בחזרה.. ) כיצד עלי לנהוג אותו?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות