כיצד להגיב על ניכור של בתי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/11/2015 | 10:53 | מאת: וייסברג עודד

אני אב גרוש לילדה בת 5,שאימה מנסה בכל דרך לפגוע בקשר שביני לבין בתי(לא בחלה גם בהגשת תלונות שווא נגדי על התעללות מינית בילדה, עתה חזרו הסדרי הראייה לקדמותם, אולם הילדה חוזרת כל העת על דברי אמה,"אמא אסרה עלי לצאת אתך מעיר מגורי", כשאני לוקח אותה לסוף שבוע לבית הורי, שם אני מתגורר, הוא חוזרת על דברי אמה שאני לא ארחץ אותה, רק סבתא", אני צריכה לשמור על הגוף שלי כשאני אצלך, ככה אמא אמרה, בנוסף האם וגם הסבתא מתקשרות במשך סוף השבוע כ- 4,5 פעמים, מספרות לילדה כמה הן עצובות ומתגעגעות כי היא לא איתן, ואז הילדה מתחילה לבכות עד שאני מצליח להרגיע אותה. המצב מדאיג אותי מאוד משום שאני חושש שבתי נפגעת מכך, למותר לציין כי אני ומשפחתי עושים הכל על מנת להנעים את שהותה אצלנו, מה ניתן לעשות?

שלום עודד, אכן יש מעט לעשות. כאשר גרושתך מפעילה רגשות כלפי הבת, היא מקשה עליה ועליכם. אני מקווה שהבת תגדל ותדע לשים גבול לאימה וכך הקשר בינכם יהיה קל יותר. בינתיים, חשוב להמשיך ולא להפסיק ליצור קשר טוב אמיתי ואמין עם הבת. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות