פרידה זמנית בעקבות בגידה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/10/2015 | 11:43 | מאת: supernova

שלום, בעלי התוודה בפני על רומן שניהל בזמן האחרון הייתה בינינו מערכת יחסים מעולה ונפלאה חברות ארוכת שנים וחזקה מאוד, הוא אבא נפלא לילדות ושותף מלא בבית בעקבות הבגידה העצומה החלטתי שאני רוצה פסק זמן של חודש לחשוב על הדברים יחד עם הידיעה שברצוני לתת סיכוי לשיקום היחסים מה דעתך? האם נכון להיפרד זמנית אפילו שאני כבר יודעת שאנסה לפחות לשקם את היחסים בעתיד? יש לנו בנות מתבגרות 15,16,18 האם לספר להן? אנחנו הורים מאוד נוכחים ויש שיח כל הזמן בבית וקשר חזק נראה לי שיהיה קשה להסתיר מה כדאי לעשות? תודה

21/10/2015 | 10:03 | מאת: רק תואר ראשון בפסיכולוגיה

לדעתי, נשמע שאת זקוקה לזמן ללקק את הפצעים בטרם תחזרי למערכה. אם יש שיח בבית ואת חושבת שהדברים יצופו , אולי עדיף שבעלך יתוודא בפני הבנות , יבקש סליחה ובו בזמן יסביר את עצמו ומניעיו . זה יראה קצת יותר טוב לדעתי. יפה שאת כבר חושבת על שיקום היחסים , עם זאת חשוב להבין מה הסיבה שבעלך בגד בך? האם זאת הפעם הראשונה שהוא מנהל רומן? זה לא סטוץ חולף , מה היה חסר לו בקשר שלכם שמשך אותו לחפש משהו בחוץ. שקלי פגישה עם מטפל זוגי מקצועי , אם חשוב לה שיקום היחסים ועתיד המשפחה בדקי זאת. בהצלחה, את נשמעת בחורה חזקה ואמיצה.

שלום לך, אני מצטרף לתגובה אלייך. אכן זה רגעים של משבר קשה ועצוב. זו שאלה משמעותית מדוע הבגידה אירעה ויכולות להיות לכך סיבות רבות. חשוב לנסות לשקם את הזוגיות כאשר מבינים את הסיבות וכך בונים ביטחון ואמון מחודשים. אני גם ממליץ על יעוץ אישי או יעוץ זוגי. בספר שכתבתי - זוגיות והורות , תיארתי מודל של מערכת יחסים זוגית שיכולה לקדם זוגיות והורות. ממליץ לך לקרוא. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות