שאלה של ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/09/2015 | 07:39 | מאת: מיטל

שלום, יש לי ילדה בת 6 סקרנית מאד. היא מרבה לשאול שאלות על העולם, מוות, משפחה ועוד. לאחרונה שאלה פעמיים מהו הדגל הזה כשהיא מצביעה על דגל הגאווה. עניתי לה שזהו דגל של בנים שאוהבים בנים ובנות שאוהבות בנות. מאוחר יותר כעסו עלי מאד בעלי וחמותי ואמרו שילדה בגיל הזה לא אמורה להיות חשופה לעניין הזה ולקיומן של אופציות מלבד גבר ואישה ושהיה עלי לשקר ולהגיד שמדובר בדגל של מדינה כלשהי. אשמח לשמוע את דעתך בענין. האם טעיתי? האם עלי להסתיר מילדים בגיל הזה אם הם מתעניינים? תודה רבה

שלום מיטל, זו שאלה טובה מאוד מתי כדאי לחשוף ילדים לנושאים של הזוגיות והבחירה . למשל , ילדים של זוג שהם הומוסכסואליים, אני מניח נחשפים לנושא הזה מרגע לידתם. או זוג של לסביות באותו אופן. השאלה של הסקרנות בנושא הבחירה , או בנושא המיני , היא שאלה שקשה לענות עליה, מתי כדאי לחשוף את הילדים. עצם זה שהילדה שאלה זה אומר שהצבעים עוררו בה סקרנות. אולי אם לא היית עונה לה, היא הייתה מגלה עניין רב יותר, כאילו יש כאן משהו אסור. כך שלא ברור שטעית בכך שאמרת לה את האמת. לדעתי , זה עניין אישי והחלטה של שני ההורים מה לחשוף ומתי בפני הילדים. מה דעתך ? אהוד גלבוע

04/09/2015 | 06:19 | מאת: מיטל

תודה על תשובתך. אם הבנתי את דבריך נכון, עלינו כהורים להגיע להסכמה אם לספר או לא. ואם הילדה שואלת, כפי ששאלה, עם מי היא תתחתן - עם בן או בת. האם היה עלי לענות לה עם מי שתבחרי או עם בן. העניין פה הוא שבעלי ואני מאד שונים בדרך הראייה שלנו את הדברים- למה לחשוף ולמה לא. תודה על תשובתך

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות