לא מצליחים להשתלט על הילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/08/2015 | 14:32 | מאת: צדי

שלום יש לנו 2 ילדים מקסימים בני כמעט 5 ו 3. כשהם בנפרד הם ילדים מקסימים, אבל ביחד הם הורסים למי שאיתם את הבריאות... משתוללים בלי סוף, רבים אחד עם השני, לא ממושמעים בכלל. הסבתא כמעט לא מצליחה להשתלט עליהם ואנחנו ההורים מבינים אותה כי גם אנחנו באפיסת כוחות. הגדול בשלב מסויים התחיל לפחד לישון לבד והעביר את הפחד לקטן וככה יוצא מצב שאנחנו צריכים לשבת לידם שעה עד שהם נרדמים אחרי שהטישו אותנו שעות. הבעיה העיקרית היא בילד בן ה 5, הוא מאוד עצמאי אבל גם חוצפן ולא ממושמע בצורה קיצונית. אנחנו מרגישים שאיבדנו שליטה ומחפשים יעוץ מקצועי. מה לעשות ? למי לפנות ? תודה

שלום צדי, אני מציע לך לפנות לפסיכולוג קליני שעוסק בהדרכת הורים. אני ממליץ גם על הספר שכתבתי : זוגיות והורות, עקרון הדומיננטיות המתחלפת. שם כתבתי גם על התנהלות הילדים לאחר שנולד גם הילד השני. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות