יחסים בן אב לבן 8

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/08/2015 | 14:44 | מאת: הגר

שלום רב רציתי לדעת מה מרגיש ילד והאם יכולות לעזור הערות (לדעתי מטופשות) של אביו כלפיו כמו "אתה כמו תינוק" "אתה לא מתנהג כמו בן 8" משפטים שנאמרים כשהילד לא מקשיב או כשלוקח לו זמן לעשות דברים (יותר נכון מורח את הזמן זה לא שלא מסוגל ) או כשלא מפסיק כשאומרים לו די . אני בטוחה שלא זה מה שיגרום לבני להשתפר אלא רק יוריד לו את הדימוי העצמי .הוא נורא מתעצבן ונעלב כשהוא קורא לו ככה והוא גם מבקש שיפסיק והוא מצידו עונה לו תתחיל להתנהג כמו בוגר ואז אני אפסיק לקרוא לך תינוק. האם אני צודקת או בעלי ? האם יש לך איזה חומר כתוב שאוכל להראות לו כמה לא מועיל אלא פוגע מה שהוא עושה (במידה ואתה חושב כמוני ) .תודה

שלום הגר, אכן את צודקת . לא כדאי להעליב את הבן . הדרך הזו בעיקר פוגעת בדימוי העצמי שלו ובערך העצמי. בספר שכתבתי - זוגיות והורות , יש פרק אחד על התנהגות של ילדים. ממליץ לך לקרוא. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות