התייעצות בנוגע לבעיות התנהגות של ילדה בת 4 וחצי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/07/2015 | 16:20 | מאת: בשביל האחיינית

שלום רב, האחיינית שלי היא בת להורים גרושים. במהלך השנתיים האחרונות אנו חושדים כי האב מבצע בילדה מעשים מגונים. לצערי לא הצלחנו להוכיח זאת משפטית עקב אזלת ידם של המשטרה ושירותי הרווחה. אחותי מתמודדת עם קשיים שהילדה חווה ביומיום. חשוב לציין שהילדה מאוד חכמה, מקסימה, סקרנית ושובבה. לפני כחודש היא עברה לקייטנה של הגן החדש. הילדה טוענת שאין לה חברות ומצד שני הגננת מדווחת כי הרבה בנות רוצות להתחבר איתה והיא לא רוצה. היום הגננת התקשרה לאמא ודיווחה שהילדה לא רוצה לעשות כלום, היא לא אוכלת בבוקר, מפריעה במפגש עם הילדים, לא רוצה לעשות עבודות. רציתי להתייעץ האם מדובר בהתנהגות סבירה במעבר לגן חדש, או שכתוצאה מהפגיעה שהיא עברה היא מעדיפה להתבודד (שוב אין לנו הוכחות, אבל הילדה סיפרה כבר מגיל 3 ואנחנו מאמינים לה). איך אפשר לעזור לילדה? אשמח לעצתכם.

שלום לך, לדעתי חשוב לפנות פעם נוספת לרווחה לפקידת סעד לחוק הנוער ולדרוש בדיקה של הילדה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות