כפר סבא

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/07/2015 | 16:51 | מאת: הילה

היי דר מה נשמע, לא נעים לי לשאול אותך והנושא מביך מאוד אבל לא נשארו לי הרבה ברירות, אני משתגעת ממה שקורה עם הבת שלי שהיא בת 6. ילדה יפה מקסימה וחכמה מאוד. אבל היא לא מפסיקה לשחק בפות עד שכולה מסמיקה ונהיית אדומה כמו עגבנייה, עד כדי כך שיורד אחר כך מים. המצב לא נעים בכלל ואי אפשר להתעלם מהתופעה, היא מנצלת כל רגע שהיא לבד ועושה את זה מחליפה בגדים שלוש ארבע פעמים ביום בעקבות זה. אני לא יודעת מה לעשןת. אולי זה יושב על משהו רגשי אצלה?? אין לי מושג. מה אתה מציע לי לעשות?? זה מעיד על הפרעה התנהגותית כלשהי? אנא התייחסותך כי אני משתגעת עוד רגע

שלום לך הילה, אין צורך להשתגע בגלל המצב של הבת שלך. הבת שלך גילתה שהאיזור הזה הוא מהנה. חשוב למצוא דברים אלטרנטיביים , גם גופניים וגם רוחניים ונפשיים, ואינפורמטיביים שיתחרו עם ההנאה שהיא גילתה. בעיקרון, חשוב להגיד לה שנוגעים במקום הזה רק כאשר היא נמצאת לבדה בשירותים, או באמבטיה. כך היא תגביל את עצמה ובשאר הזמן חשוב למצוא דברים אחרים שיהנו אותה. מה דעתך? אהוד גלבוע

12/07/2015 | 18:27 | מאת: הילה

איזה דברים חלופיים אפשר להציע לה למשל? אני כל הזמן מנסה להעסיק אותה. אבל לרוב היא מנצלת את זה שאני עסוקה ועושה את זה ורק כשאני רואה נושמת עמוק ומהר מאוד ונהיית אדומה בצורה מפחידה אני מבינה שעשתה את זה.

שלום הילה, כל דבר שיכול למשוך את תשומת הלב שלה מהאוננות הוא כשר. אם קריאה בספר , או משחק כל שהוא , או הליכה לפארק . כל דבר . אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות