ילד בן 11 ,מחונן אך מרדן

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/03/2015 | 00:22 | מאת: לילך

היי ,הבן שלי מחונן, חכם מאוד, כמה צעדים קדימה מכל אחד. אני גרושה 6 שנים וחיה עם בן זוג מדהים נוח ורך שמסתדר מאוד עם הילדים ואיתו. בני היה תמיד יוצא דופן גם בצורה חיובית אך גם שלילית, פעילויות בכתה הרגילה,הופעות במסיבות חגים הצגות הוא נמנע להתשתתף, הכתה הלכה שבועיים לבריכה דרך הבית ספר הוא לא הלך כי הבריכה מטונפת לדעתו (הוא גם סטרילי מאוד) הוא החליט לא ללכת בעוד שכל השכבה הלכה.לא עזרו לי שיחות איתו שיחות עם אחותו שיחות איתו ואבא שלו הוא החליט בעקשנות לא ללכת. הוא ילד שאני והוא ביחסים טובים עד שמגיע זמן לישון , מתחילות המלחמות, הוא יושב שעות על המחשב לא רוצה לקום גם בעשר בלילה, מתעקש לאכול כל הזמן למרוח את הזמן רק לא ללכת לישון. בהתחלה מבקשת יפה ועוד פעם יפה ובסוף מאבדת עשתונות איתו כי הוא "שם עלי פס" מתחילה לדחוף אותו לעבר ציחצוח שיניים והכל תוך כדי בקשות חוזרות ונשנות כמו תקליט. קשה לי מאוד גם בבוקר , מילד שהיה קם בבוקר בזמן יוצא בזמן מכין לעצמו כריך,לפני חודש "הילד התבגר" התחיל לזייף, לא קם, לא אכפת לו לאחר לא מזיז לו שאני אומרת יירשם לך איחור ,נו כבר צא לבית ספר עוד מעט צלצול. מה אני עושה??? אני לא שמחה עולה לישון ממורמרת ממש. יכול להיות ערב כייפי שאני והוא בשיחות נפש חיבוקים נשיקות הרומן הרומנטי, ואז מגיע דרישותי להתכנס ארוחת ערב להתקלח לעשות מערכת לישון ,מתחיל להתנגד להתווכח שעות על גבי שעות על כל דבר. עשיתי את השיטה של חיזוקים חיוביים כל הזמן,משבחת אותו שכן עושה דברים , אך זה כבר לא עוזר !!! תודה על עצתכם

שלום לילך, לדעתי את לא מהווה דמות סמכות לגבי הבן שלך. כל עוד את לא דורשת או קובעת לו דברים , אין קונפליקטים. ברגע שאת מנסה להיות סמכות , הוא מתעלם ממך. אולי גם בעבר לא היית דמות סמכות לגביו. בכל מקרה, אני מציע שתלכו ההורים להדרכת הורים . אפשרי גם לקרוא את הספר שלי - זוגיות והורות. יש שם כמה פרקים שעוסקים בנושא של סמכות בתוך המשפחה ואיך בונים אותה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות