משחק באיברי המין

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/02/2015 | 10:38 | מאת: יעקב

בני בן 3.5 משחק בעצמו באברי המין שלו כל הזמן וכן הוא ממשש אצל אחותו ומדבר על האיברי המין ללא הפסקה האם יש דרך טובה להתמודד אם זה?

שלום יעקוב אני מציע להגיד לו שבאיבר המין נוגעים רק באמבטיה ובשירותים ולא באיבר מי של מישהו אחר. חשוב לנסות להסב את תשומת הלב שלו לדברים אחרים. אהוד גלבוע

27/02/2015 | 05:24 | מאת: יעל

כל ילד בגיל הזה מגלה את איבר המין ואת התחושה הנעימה שמגע בו נותן. יש לשבת עם הילד ולהסביר לו שאין בזה שום דבר רע, אך זו פעולה שצריכה להיעשות בפרטיות. בני בן ה-5 יודע שמשחקים בפיפי בחדר או באמבטיה בלבד, כשהוא לבד. לפעמים אני מרשה לו לעשות זאת בחדר השינה שלי, כיוון שיש שם וילון עם מרקם נעים שהוא אוהב להתחכך בו. אני יוצאת מהחדר והוא עושה את שלו. בעיני זה כר לפתיחות וקבלת הגוף וידיעה שבעתיד, כשיתחיל לאונן, לא ירגיש אשם.

שלום יעל, תודה על התוספת החשובה שלך. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות