הורה וילדה בת 30

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/02/2015 | 20:00 | מאת: אורטל

שלום יש לי אחות בת 30 בגיל , אך עם בעיות התפתחות וחשיבה ילדותית יותר . כל השנים יש בעיות איתה ועם אבא שלי . כל הזמן הוא כועס עליה והיא נפגעת הוא לא מרגיש שהוא כעס אלא מבחינתו הוא מנסה ללמד אותה ולעזור אבל התוצאה היא שהיא נפגעת ממנו כל פעם , מתקשרת לאמא , אמא לעתים רחוקות מתקשרת אליי שלא יודעת מה לעשות איתו כי רק אני ( בת 27) יודעת לדבר איתו , אני מתקשרת אליו ולא מצליחה להבהיר את הפער שמבחינתו הוא עושה לטובתה ומדבר יפה לעומת בפועל שיוצא שהוא מדבר בטון גבוה וכועס ולא מקשיב . ייתכן שהוא לא מכיל את המגבלה שלה, קשה לו לדבר איתה עקב המגבלה.. לא יודעת, ניחושים שלי. רציתי להתייעץ לאיזה סוג טיפול ייעוץ כדאי ללכת האם טיפול משפחתי שלנו , או שלה ושלו, או בכלל הטיפול צריך להיות בו בנפרד. נשמח לישועה ,

שלום לך אורטל, מתוך מה שכתבת אני יכול להסיק שאת בת אחראית ואיכפתית ביותר. רוצה לעזור לאחותך במיוחד לאור המיגבלות שלה. לדעתי, מצב זה שבו את מעורבת במצבה של אחותך ובמערכת היחסים שלה עם אביך ועם אימך , מקשה על חייך. היכולת של ילדים להשפיע על הוריהם מועטה במידה מסוימת. יש אפשרות שאביך ואמך ילכו להתיעץ עם פסיכולוג, וגם הרעיון שכל המשפחה תלך לטיפול משפחתי, הוא רעיון טוב. מה דעתך? אהדו גלבוע

14/02/2015 | 18:25 | מאת: אורטל

תודה על תגובתך. אכן אני מעדיפה לא להיות מעורבת בקושי הזה, ולכן אני רוצה להפנות אותם לטיפול. השאלה היא האם לדעתך יש צורך לחפש פסיכותרפיסט המתמחה ביחסי הורים ילדים, האם שניהם צריכים ללכת (אבי ואחותי) או שמספיק שאבי לבדו ילך לטיפול בעצמו, ואין צורך להלאות את אחותי בטיפול כרגע. (הטיפול בה צריך להיות מקצועי לכשלעצמו) שוב תודה רבה, אורטל.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות