בעלי שואל את דעתו של הילד בזמן מריבה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/02/2015 | 21:46 | מאת: דינה

שלום רב.יש לי שאלה.הרבה פעמים שאני ובעלי רבים בנושאים מסוימים בהתנהלות היומיומית ובבית בעלי פונה לבן שלנו שהוא בן 11 ושואל אותו "מה אתה חטשב מי צודק ?אתה חושב שאמא צודקת ?אתה חושב שאני התנהגתי לא בסדר?הבן שלי לפעמים עונה ולפעמים אומר שהוא לא רוצה להתערב.אני חושבת שזה לא לעניין שבעלי מערב את הילד בויכוח ביננו שכן גם ככה לילד לא נעים שאנחנו מתווכחים אז על אחת כמה וכמה הוא לא צריך לחוות את דעתו על מי צודק ומי לא .בעלי ממשיך ושואל אותו לדעתו ושואל אותו אם הוא חושב שמה שעשה מרגיז או לא.מה אתה חושב על סוגיה זו ?אודה על תשובתך כי אני לא רוצה לפגוע נפשית בילד .

שלום דינה, אכן , זה לא פשוט כאשר הוא שואל את הבן לגבי המצב. הבן נכנס למצב של קונפליקט של נאמנות: להיות נאמן לך או לבעלך. קונפליקט זה לא מאפשר לו להתרכז בחיים שלו, אלא במריבות שלכם. אני שואל את עצמי, מדוע בעלך שואל את הבן לגבי מי צדק. נראה לי שהוא מרגיש שהוא זקוק לתגבורת בזמן הוויכוחים שביניכם. יתכן שאת דומיננטית במערכת קבלת ההחלטות של הבית. אני מציע לך לקרוא את הספר שכתבתי : זוגיות והורות - עקרון הדומיננטיות המתחלפת. הוצאת ידיעות אחרונות. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות