סקרנות של ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/02/2015 | 02:48 | מאת: א

הבת שלנו בת 4.5, ילדה בריאה ומלאת שמחת חיים. אישתי עובדת שעות ארוכות כרופאה בכירה בבית חולים. אני עובד מהבית בתחום המחשבים. בגלל העבודה של אישתי, באופן מעשי אני זה שמטפל בבת שלנו בכל הקשור להשכמה, האכלה, הסעה לגן ולחוגים, וכן השכבה לישון, וכן בכל העניינים הרפואיים, טיפולים, ביקורים אצל רופאים, וכו'. מאז גיל שנתיים, הבת שלי סובלת מאבצסים קטנים חוזרים ונישנים בעיקר באיזור הפות ופי הטבעת. לדעת הרופאים לא מדובר בבעיה חמורה כגון פיסטולה וכו', אלא מצב הנובע מרגישות של העור, ואנחנו מטפלים בזה בהצלחה בעיקר בעזרת משחות אנטיביוטיות מקומיות. הדבר מצריך משיחת של משחה בבוקר ובערב באזור פי הטבעת והפות ולעיתים באזורים אחרים בגוף. בנוסף אנחנו לעתים גם מטפלים בבעיות של פטרת באזור הפות שמצריכה משיחת משחה. בד"כ הבת שלי הולכת לישון אחרי שאני קורא לה סיפור, ואני נשאר לידה במיטה עד שהיא נרדמת. באחד ערבים האחרונים, לאחר קריאת הסיפור, הבת שלי לקחה את ידי והצמידה אותה לפות שלה (מעל הפיג'מה). הרחקתי את ידי אך היא עשתה את זה שוב. שאלתי אותה למה היא רוצה שאגע בפות שלה, והיא אמרה שהיא אוהבת את זה. אמרתי לה (ללא כעס) שאם היא רוצה היא יכולה לגעת בעצמה, אבל אני לא יכול לגעת בה, היא השמיעה אנחה של חוסר שביעות רצון ולאחר כמה דקות נרדמה. המקרה הזה תפס אותי לא מוכן, ואף שאני חושב שהתגובה שלי הייתה טובה ונכונה, אני חייב להודות שאני די עובד עצות. אינני יודע אם אנחנו צריכים לשוחח איתה על העניין הזה (היא רק בת 4.5 ...), ואיך להגיב ומה להגיד אם מקרים כאלה יחזרו. בקיצור, מה עושים ?

שלום לך, לדעתי, הבעיות של הפטרת והאבצסים יצרו מודעות אצל הבת שלכם לאיזור הזה. עקב כך , היא גם גילתה שאלו איזורים מענגים. המטרה שלכם כהורים שהאיזור הזה לא יהיה נושא מרכזי בחיי הבת שלכם , עד לגיל ההתבגרות שאז הנושא המיני מקבל מקום מרכזי יותר. אני מקווה שתוכלו לפתור מהר את הבעיות הגופניות, כי אחרת הנושא עלול לא לרדת מסדר היום שלה. לגבי התגובה שלך למצב הפתאומי, אני חושב שהגבת טוב, נראה לי שלא הכרח להציע לה לגעת באיזור הזה בעצמה. מה דעתך? אהוד גלבוע

15/02/2015 | 00:21 | מאת: א

ותודה רבה על ההתיחסות שלך

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות