ילדה בת 2.7 שנים, רוצה להיות תינוקת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/12/2014 | 15:59 | מאת: אוריתי

שלום, אתאר את המצב הקיים, ילדה בת 2.7 שנים ואח קטן יותר בן 9 חודשים. הילדה מאוד ורבאלית וניתן לשוחח איתה, מקבלת הרבה תשומת לב גמולה מטיטולים במהלך היום מגיל שנתיים.בחודש האחרון התחילה לעשות פיפי במכנסיים, מכניסה ידיים לפה, (כמו אחיה נקטן) ומבקשת להיות תינוקת. אנחנו זורמים איתה ומשחקים איתה .הענין שהיא עושה פיפי במכנסיים גם בגן וגם בבית (לסרוגין יום ככה ויום ככה).איך נכון לנהוג במצב כזה? או לפחות מה הכיוון הנכון?תודה

שלום לך אוריתי, יתכן שהיא זיהתה שאתם מטפלים יותר באחיה הקטן וכך היא מקנאה בו. אני מציע שתראו לה שהיא חשובה לכם . כתבתי על כך בספר - זוגיות והורות . אני מציע לכם לעיין שם בנושא של הלידה של הילד השני. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות