שקרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/11/2014 | 16:13 | מאת: נורה

שלום, בני בן ה10 בזמן האחרון,משקר ללא הכר. מרב שהוא עסוק בעצמו הוא אפילו לא שם לב לעובדה שאינו דובר אמת. אינני מבינה למה זה ומה הוא מנסה לומר לנו. הוא ילד סנוויץ לאח בן 12 ואחות בת 6. הוא מאוד מוסיקלי מנגן על חליל וסקסופון. מאוד רגוע בדרך כלל אך דרישותיו גבוהות. הוא כל הזמן מתלונן שמציקים לו ורעים אליו ומרביצים לו ושהמורים עושים לו דברים רעים ולאחר בדיקות במחשבה שהוא אכן דובר אמת,מתברר שהוא שיקר.. ממה זה יכול להיות? למה שישקר ובכלל,למה ילדים בגילאים כאלו עדיין משקרים? אשמח לתשובותיכם/ן. נורה.

שלום לך נורה, נראה לי שהבן משקר כי לא טוב לו. זו נראית לי תגובה להיותו במצב לחץ. יתכן שכדאי לפגוש פסיכולוג קליני ולבדוק את המצב. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות