חברתיות ופתיחות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/10/2014 | 14:28 | מאת: אלינה

שלום ביתי כמעט בת 7 בכיתה א. באופן כללי היא מעדיפה להיות בבית ,לא רוצה ללכת לחברים אחרי הלימודים . רציתי לרשום אותה לחוג להעשיר את אחהצ אך היא מתעקשת שלא ללכת איני חושבת שהיא לא רוצה להיות עם חברים ו/או ללכת לחוג כי אני רואה כמה היא פורחת בסביבת ילדים אלא לדעתי זה נובע מחוסר בטחון אני לא יודעת איך לגרום לה לרצות בכך. אתמול הלכנו לחברה יחד איתי לאחר שממש לא רצתה ללכת שכנעתי אותה כי זה היה נראה לי מוגזם הסגירות הזו בעבר היתה סגורה,השתחררה קצת ועכשיו שוב מסתגרת. אפילו לקניון עם סבתא - דבר שהיה משמח אותה מאוד פתאום לא רוצה איך שחוזרים הביתה מבחינתה לשים פיגמה ולא לעשות יותר מדי היא ילדה מאוד פקחית. המורה טענה כי היא משתתפת בשיעורים אך מאחר ויודעת החומר היא מחוייבת לתת לילדים אחרים גם לענות .דבר שבעלה בי ספק אולי הילדה מתוסכלת שכן אני חשה שהיא ברמה גבוהה קצת כמעט אפפעם אין לה שיעורי בית כי עושה בכיתה ובכלל אני רואה שהיא בעלת קליטה ממש טובה מצד אחד לא רוצה ללחוץ קדימה יותר מדי ומצד שני איני רוצה לא להשאיר אותה בסטטוס בו שום דבר לא מגרה את הפוטנציאל שלה. נא חוות דעתך כיצד עליי לנהוג?? אגב יש לה אח קטן יותר שמושך המון תשומת לב בשל היותו מפונק ותלותי .כל חוסר הבטחון שלו מופנה אליה בהפרעה בדברים שלה וגם בבעיטות מדי פעם ומכות (מן הסתם אנחנו מתערבים אך זה מאוד מציק לה) זו אחת הסיבות שאני רוצה שתהיה קצת מחוץ לבית ותחווה דברים אחרים

שלום אלינה, חשוב שאחיה לא יכה אותה . כל עוד הוא מכה אותה אין אפשרות שהיא תתקדם. אולי אפשרי שיגיעו חברות לביתכם ? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות