בן 4 לא מוכן לעזוב את הבית של החברים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/10/2014 | 08:58 | מאת: רוני

שלום. בני בן 4, ילד מאד חברותי ואוהב לארח ולהתארח אצל חברים. הבעיה שלי היא לקחת אותו מבית החבר. בכל פעם שאני מגיעה לקחת אותו מחברים אני נתקלת בסירוב לשוב הביתה. הוא רוצה להישאר אצל החבר או החברה, הוא אפילו מציע להם להישאר לישון אצלם ובסוף אני תמיד צריכה לקחת אותו בכוח על הידיים. לפני כן הוא צועק שהוא לא רוצה ללכת, בורח לחדרים אחרים בבית החבר שלא נעים לי להכנס לשם ובכלל יוצר מחזה מביך. אני חייבת לציין שאין איתו בעיות משמעת. זו כבר השנה השניה שזה חוזר על עצמו. אני מוצאת את עצמי נמנעת מלהענות להזמנות של חבריו לבקר אצלם וממש חבל לי. שוחחתי איתו לא פעם על הנושא. הוא תמיד מבטיח שזה לא יקרה שוב. לפני שהוא עולה לבית החבר הוא מבטיח שלא יעשה בעיות כשאאסוף אותו ובסופו של דבר אני מוצאת את עצמי באותה סיטואציה. אני מציינת שאני גרושה והוא ילד יחיד (אביו לא גר בארץ). אין לו סבים וסבתות. הוא מפותח מאד רגשית לגילו וילדים מאד נהנים בחברתו. והשאלה היא האם מדובר ברצון להישאר בתוך מקום בו ישנה המולת משפחה או משהו אחר? הוא גם תמיד רוצה שנישאר לישון אצל חברים או משפחה שאנחנו מבקרים. אשמח לעזרה כדי לא להימנע מלשלוח אותו לבתי חבריו. אגב זה קורה אצל כולם ולא חבר ספציפי. תודה רבה

שלום רוני, רציתי לשאול האם התופעה הזו קורית גם כאשר חברים ישנים בלילה אצלכם? אהוד גלבוע

27/10/2014 | 08:48 | מאת: רוני

זה קורה רק כשאני לוקחת אותו בבית החברים. הוא לא יוצר שום סנקציה כשהוא המארח.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות