הילדה משקרת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/09/2014 | 08:26 | מאת: מודאגת

שלום. הגעתי למקום של חוסר אונים. אני אמא לילדה בת 8 שלאחרונה התחילה לשקר בלי מעצורים ועל כל דבר. מה שגורם למתח ביני ובין המשפחה. ביני ובין הורים מכיתתה. ביני ובין המורה. עונשים לא עוזרים לקיחת דברים שהיא אוהבת לא עוזר. שיחות לא עוזר הילדה לא מפסיקה לשקר מה עושים??? בבקשה עזרה.

שלום לך אמא, יש אפשרות שננסה להבין יותר מדוע זה החל, אבל לשם כך חשוב שתספרי יותר על הבת ועל המשפחה שלכם. יש אפשרות גם לפנות לפסיכולוג קליני לטיפול פסיכולוגי או להדרכת הורים. מה דעתך? אהוד גלבוע

15/04/2015 | 23:33 | מאת: בת אל

הילדה מפחדת ממך. כנראה שאת מגיבה בחוסר פרופורציות למעשים שלה והיא למדה שכדי להגן על עצמה היא צריכה לשקר. ילד לא משקר אם הוא לא מפחד מהתגובה. אולי העונשים שלך מחמירים מידי ולכן היא מוצאת צורך לשקר כי היא יודעת שאם תגלי שהתנהגה לא כמו שצריך יהיה לזה מחיר כבד. נסי לקבל אותה ולתמוך בה גם אם את מגלה שהיא עשתה משהו שלא מקובל עלייך- אז אולי היא תספר לך את האמת כי היא תרגיש בטוחה. הייתי כזאת ואני יודעת.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות