איך לצמצם את הפגיעה בילדים בתהליך פרידה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/09/2014 | 21:26 | מאת: mgerushin

שלום, בן זוגי ואני נפרדים ביוזמתי ( מזה שבוע אינו בבית) הוא לא יציב כשבא לבקרן ( פעמיים בשבוע וגם זה בקושי כיוון שמתחיל לבכות) ( בנות 6.5 ו4.5) בגלל קושי שלו לקבל את החלטתי , בינתיים אני אומרת שאבא בעבודה אבל אני מתחילה להרגיש שהן זקוקות ליותר מכך... בגלל המלחמה דיי נדדנו בתקופה האחרונה כך שהן חוו חוסר יציבות מתמשך ובאחת הפעמים הוא גם "עשה" להן שיחה שאבא יגור בבית משלו אבל דה פקטו הוא מתקשה לקבל את ההחלטה... מצד אחד אני בעד לשתף אותן אבל נראה לי שזה צריך להיות יחד... עליי לציין שרוב הזמן הן מאושרות ומתפקדות וזה לא עולה ( אנחנו מוקפות במשפחה תומכת שהן רגילות אליה ביום יום ) ... מה עושים ? מה הדרך הנכונה ביותר ..? מצד אחד הוא לא יציב ( יכול לבוא בלילה / בבוקר וגם אין מה לדבר כרגע על ימים קבועים או שעות קבועות מה גם שהוא רוצה לעבור לעיר אחרת ) ומצד שני הן זקוקות למידע ואבא לא מרגיש טוב נראה לי יותר מפחיד...

שלום לך, אכן יש קושי בזמן של פרידה לשמור על הרגשות של הילדים כאשר שני ההורם שלהם נאבקים וסובלים אחד מהשני. אני מציע לנסות לסיים את הפרידה במהירות הרבה ביותר. יש ספר שכתבה -שירי מלכה - איך להתגרש מבלי להרוס את הילדים. ממליץ לך עליו. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות