חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/03/2014 | 21:49 | מאת: לירון

שלום, הבן שלי בן שנה עוד מעט והתחיל שבוע שעבר ללכת לגן. חשוב לציין שהתחלנו בהדרגה עם זמן הסתגלות. הפרידות מאוד מאוד קשות בבוקר. הוא בוכה ותופס בנו חזק ולא מרפה. לאחר שאנו הולכים הוא נרגע אך כשבאים לקחת אותו מתפרץ בבכי. מהרגע שנכנס לגן וחווה זאת כל בוקר. הוא לא מסכים ללכת לאף אחד שהוא לא ההורים ועושה סצנות מאוד קשות. רציתי לדעת איך אפשר להקל עליו לעבור את התקופה הזאת. והאם יכול להיות איזה נזק רגשי תודה

שלום לירון, רציתי לשאול האם הוא הבן הבכור שלכם? האם הוא מתנהג כך גם מולך וגם מול אביו בכניסה לגן? אהוד גלבוע

06/04/2014 | 16:16 | מאת: לירון

היי אהוד תודה על התגובה. זהו בני הבכור ואותן תגובות יש לילד גם כשאביו לוקח אותו. חשוב לציין שהבכי הוא רק בפרידה ובמפגש חזרה מהגן. במהלך היום הוא בסדר גמור לפי דברי המטפלות. ובנוסף אחהצ הוא ממש בלחץ שמישהו נמצא איתנו שהוא לא ההורים

שלום לירון, לדעתי , הוא לא חווה חרדת נטישה , אלא תחושה שהוא פחות שולט עליכם. נראה לי שבקרוב זה יעבור לו. אם לא, אז כדאי שתהיא בקשר. אהוד גלבוע.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות