תינוק חדש בבית ובעיות עם הבכורה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/03/2014 | 08:43 | מאת: יעל

שלום, יש לנו תינוק בן חודשים וחצי וילדה בת שלוש וחצי. לאחרןנה החלה להתנהג נורא- כועסת,צועקת, בוכה, מתעקשת על כל דבר ורבהאיתנו. ידענו שיש לצפות לכך עם השינוי שחל בבית אבל אנחנו מוצאים את עצמנו אובדי עצות איך לנהוג איתה. משתדלים לתת לה המון תשומת לב ואהבה, ובו זמנית לשמור על הגבולות שחשובים לנו ולא להיכנע לכל דרישה שלה (ויש הרבה לאחרונה). מוצאים את עצמנו בעימותים איתה על כל דבר קטן ומחפשים עצה- איך לנהוג איתה? וכמו כן, מתי אפשר לצפות לרגיעה???

שלום יעל, האם את יכולה לספר מתי הבת חוזרת הבייתה כל יום, ומתי מתחילות הבעיות איתה? אהוד גלבוע

26/03/2014 | 21:09 | מאת: יעל

הי היא חוזרת מהגן בארבע, לפעמים כבר בדרך הביתה מתחילה לעשות הצגות ( מבקשת ללכת לחבר מהגן למשל ובוכה אם אי אפשר), לפעמים אחר הצהרים עובר בסדר אך מתנגדת לבוא לאכול ארוחת ערב או למקלחת

27/03/2014 | 08:03 | מאת: יעל

בעצם אנחנו מרגישים שעל כל דבר קטן היא בודקת אותנו, ואם היא מקבלת תשובה שלילית היא מגיבה בעוצמה שלא היתה קיימת קודם. השאלה אם לייחס את זה להולדת האח, או שזה שלב בהתפתחות שלה. אני רוצה לציין שכלפי התינוק היא מפגינה חיבה רבה, מנשקת ומחבקת לא מפגינה כלפיו רגשות שליליים.

שלום יעל, אני חושב שהיא בוחנת האם את אוהבת אותה יותר מאשר את אחיה הקטן. השאלה האם את יכולה לתת לה את ההרגשה שאת אוהבת אותה יותר מאחיה כאשר היא חוזרת ב 4 מהגן? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות