הורים גרושים לילדים מתבגרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/03/2014 | 08:53 | מאת: אריאל

אנחנו גרושים מזה שנתיים וחצי הורים לארבעה שני מתבגרים ושניים קטנים. לאחרונה חלה התקרבות ביני לבין הגרוש שלי בעקבות קשיים רבים עם הילדים. התקרבות לא באינטימיות אלא הוא בא הרבה פעמים לבדוק מה עם הילדים מתקשר אלי המון מזמין אותי לארוחות שישי ולהצטרף לטיולים כשהם יוצאים. יש לו חברה מזה שנתיים כבר ובמקביל הוא נוהג ומרשה לעצמו לטפח את הקשר בינינו. לאחרונה ביקשתי ממנו להוריד הילוך כי נראה לי כי זה מטפח בילדים תחושת תקווה שאולי הוריהם יחזרו ובמיוחד בבכור הוא טוען שהיחסים בינינו הטובים לכאורה רק עוזרים להם ואני טוענת ההיפך האם נכון לשים גבולות ברורים?האם יחסי סימפתיה בין ההורים וקשר טוב מדי יכול לבלבל ולהטעות את הילדים ולפיכך ליצור בעיות התנהגותיות אצל הילדים? רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית וגם אם למישהו יש נסיון בסיפור דומה.תודה

שלום אריאל, אכן צדקת. הגרוש שלך פוגע בילדים שלכם בכך שהוא מפיח בהם תקוות לאיחוד מחדש, וגם פוגע בך, משום שגם זה יכול להקשות עלייך לשקם את הזוגיות שלך. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות