איבחון דיסלקציה במבוגרים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/11/2016 | 00:53 | מאת: דנה

שלום, איזה סימנים יכולים להצביע על דיסלקציה אצל מבוגרים? אני בת 26 ומאוד אוהבת לקרוא, קוראת הרבה מגיל צעיר וקוראת בקצב טוב בעברית. שמתי לב שאני לא מפענחת את המילה אלא מזהה את המילה כתבנית שאני זוכרת. זו הסיבה ש"קשה" לי לקרוא שמות, כלומר אני בדרך כלל קוראת אותם לא נכון. העניין העיקרי הוא הקושי בקריאה באנגלית שם יש לי פחות שנות ניסיון ופחות הכרות עם מילים לכן יש לי בילבול עם יותר מילים וגם במילים יותר פשוטות לדוגמה קוראת את המילה alter כalert וכד'. הלכתי בתחילת הלימודים באוני' לאיבחון כלשהו אבל היחידה לסטודנטים עם לקויות למידה של האוניברסיטה לא הסכימו לאשר. האם זה אכן לא רלוונטי ופשוט עניין של ריכוז/ לקרוא לאט יותר/ להתאמן, או שאכן כדאי לנסות בדיקה אחרת? תודה

10/11/2016 | 16:28 | מאת: אביה בטקר

שלום רב, דיסלקציה מתחילה בגיל הילדות ולא בגיל מבוגר. ייתכן ושיטת הלימוד שקיבלת עודדה זיהוי תבניות ולא פענוח המילה. במכון שלנו ניתן לעזור לך על ידיי שיעורים של הוראה מתקנת שיתמקדו בפענוח מילה. נשמח לתת פרטים נוספים. טלפון: 02-5611561

מנהל פורום לקויות למידה