לקות לימודית אצל ילד בכיתה ג'

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/09/2016 | 23:39 | מאת: שרון

שלום רב, הבן שלי תלמיד כיתה ג', סובל מלקות לימודית מסוימת ואני לא מצליחה לשים את האצבע מה היא. ברור לי שבפלטפורמה זו לא יכול להיערך אבחון, אבל כיוון מסוים מאד יעזור לי. יש לו קושי בקריאה: מזהה כמובן את כל האותיות, אך מדלג על אותיות בזמן קריאה. באופן כללי הקריאה לא שוטפת ודי איטית, וזאת אע"פ שהוא קורא לא מעט (מתעקשים איתו. הוא לא רוצה כי קשה לו). בנוסף, הכתב שלו גדול, לא ברור ולא מסודר. ממש ברמה שהוא לא מצליח לקרא את מה שהוא כותב. כואב לי עליו כי הוא ממש עושה מאמץ וקשה לו מאד. אין לו בעית סבלנות או ריכוז. הוא יושב ומתאמץ, גם אם לוקח לו שעות להכין את שיעורי הביתה. אגב, יש לו גם "קלאמזיות" מסוימת (דוחף בגדים לארון במקום לקפל, מרים מכנסיים בצורה עמוקה לאחר הליכה לשירותים), אולי זה גם סימפטום למשהו. רופאת המשפחה, שלא ממש חקרה אותנו בשאלות, הפנתה לאבחון אצל פסיכיאטר אם מדובר בהפרעות קשב וריכוז. אני מרגישה שזה לא זה, אבל ייתכן מאד שאני טועה. אפשר בבקשה לשפוך לי קצת אור על מה שעובר על הילד? כיוון לקריאה ברשת בקשר ללקויות מסוימות? תודה רבה, שרון

18/09/2016 | 11:18 | מאת: אביה בטקר

שרון שלום רב, הפרעות קשב וריכוז ומתן תרופות, ניתן לאבחן על ידיי נוירולוג. שלב אחד קודם, במכון שלנו ניתן לאתר את הלקויות הן על ידיי אבחון דידקטי/פסיכודידקטי-(אחד מהמרכיבים לבדיקת קשב הוא אבחון דידקטי) וכמו כן, לתאם איתנו הערכה. הערכה מתבצעת עם המנהלות המקצועיות שלנו. בה נוכל לזהות את הקשיים ולבנות לילד תכנית עבודה להוראה מתקנת. ניתן ליצור קשר אצלנו במכון "אות ועוד" רחוב סוקולוב 15-ירושלים 02-5611561 בברכה ובהצלחה!

07/11/2016 | 13:36 | מאת: אביה בטקר

שלום שרון, הפרעות קשב וריכוז ניתן לבדוק ע"י נוירולוג. כמו-כן, ניתן לעבור אבחון דידקטי שדרכו ניתן יהיה ללמוד האם יש לקות למידה, על הקצה הפרעות קשה והיבטים רגשיים. המאבחנות שלנו יוכלו לתת לכם גם המלצה, האם יש צורך בהשלמה פסיכולוגית או לא. לגבי קושי בהתארגנות ובעיית כתב, ניתן להגיע אלינו להוראה מתקנת. אנו עורכים הערכה עם מנהלת מקצועית ובונים במידה ויש צורך, תכנית למידה אצלנו. לקבלת פרטים נוספים, ניתן להתקשר אלינו למכון 02-5611561

מנהל פורום לקויות למידה