דיסקלקוליה והפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/01/2016 | 12:27 | מאת: 1111

שלום רב, בתי עולה בשנה הבאה לחטיבת ביניים לכיתה ז'. היא מאובחנת עם דיסקלקוליה וADHD לא מטופלת בריטלין או בנגזרותיו עקב תופעות הלוואי הקשות שנגרמו לה. היא לומדת בכיתה רגילה ועברה איבחון פסיכו דידקטי בכיתה ד'. לאור המסקנות של האיבחון היא אובחנה כבעלת דיסקלקוליה וכן כאמור ADHd מתקשה מאוד בחשבון עד בלתי אפשרי. ככל הנראה תקבל פטור בשנה הבאה וזאת לאחר שכל מה שנעשה לא קידם אותה. היא גם חדלה לשתף פעולה. במקצועות האחרים היא בינונית. אנגלית היא די בסדר אבל כאמור לא מסוגלת לשבת הרבה על השיעורים או הכנה למבחנים ולכן התוצאות שהיא מקבלת די בינוניות (60-70 מקסימום). האם כדאי שהיא תשולב בכיתה קטנה בבית ספר רגיל? אני מאוד מהססת כיוון שזה יגרום לכך שהיא לא תהיה עם חברותיה או עם מישהו שהיא מכירה מבית הספר הנוכחי. אציין כי היא כבר נרשמה לחטיבה שלפי מה שנאמר לי הם מאוד מקלים ובאים לקראת התלמידים. אודה על תשובה.

04/03/2016 | 09:27 | מאת: אביה בטקר

במקרה של שאלה כזו מוטב להתייעץ עם הגורמים שמכירים אותך, את ביתך, את הרקע שלו ואת המסגרות המסוימות שביניהם אתם מתלבטים. לכל אפשרות יתרונות וחסרונות. כדאי לשוחח עם יועצת בית הספר ומחנכת הכיתה לגבי האפשרויות העומדות בפניכם, ועם הגורם בבית הספר אליו מיועדת ביתך העוסק בלקויות למידה (מורת שילוב, מת"לית וכיו"ב) על מנת לבחון את האפשרויות. בנוסף, חשוב להמשיך ולקיים מעקב נוירולוגי במידה ויש קשיי קשב וריכוז, גם אם הטיפול התרופתי אינו מתאים לביתכם, בין היתר משום שקיימות אפשרויות סיוע אחרות שחשוב להכיר.

מנהל פורום לקויות למידה