בקריאת אנגלית - זכרון חזותי טוב מאד - יכולת קריאה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/10/2014 | 18:37 | מאת: VIVI22

פונטית בלתי מושגת . יש לי תלמיד המראה קשיים מסוג זה - באנגלית , הנער בן 14 , מקבל שנים הוראה מתקנת כולל באנגלית . הוא מכיר את צלילי האותיות אך במילה בת 3 אותיות ויותר , האות ה - 3 באה לפני האות ה - 2 . נראה שהאות הראשונה נקראית נכון , אח"כ " קופצת לתשומת ליבו האות האחרונה , ואח"כ 2 אותיות האמצע מתהפכות בסדר קריאתן . לדוגמא FRONT ייקרא : FTNO הזכרון החזותי שלו - של מילה כמכלול - עובד יפה מאד . מבחינת מערכת הבחינות - קיבל זכות להקראת שאלון . אך אינני מודאגת רק לגבי מיצוי יכולת במבחנים . אני אשמח אם אמצא דרך ללמדו לקרוא ( עבור רשיון נהיגה ...מקצוע ..לימודים גבוהים ) . הישנה דרך ללמדו אם נראה שהעיבוד החזותי הפונולוגי אינו " עובד" אך צילום המילה עובד? שאלתי היא כמובן עקרונית ולא פרטנית לגבי תלמיד זה . תודה

16/10/2014 | 19:13 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אני מוכרחה לומר שלא הבנתי את שאלתך עד סופה. בנוגע ללימודים גבוהים? קיימות תוכנות הקראה הכתבה, מרכזי לקויות למידה בכל מוסד אקדמאי כולל פטור במקרים יוצאיי דופן. נסחי בבקשה את שאלתך מחדש , כדי שאוכל להשיב ספציפית ולסייע באמת. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה