יעוץ לגבי לימודי תואר שני בתחום אבחון לקויות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/10/2014 | 20:44 | מאת: עמית

שלום לכולם, לא מזמן סיימתי תואר במדעי ההתנהגות ואני שוקלת תואר שני בתחום אבחון לקויות למידה, יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה :) 1. מה סדר היום פחות או יותר בעבודה השוטפת? 2. האם יש ביקוש בשוק לעוד מאבחנים לפי הידוע לכם? 3. מה השכר פחות או יותר שמשתכר מאבחן? (האם המקצוע מתגמל כספית?) 4. כמה קריטי להיות בעלת נסיון בהוראה על מנת להיות מאבחנת? הייתי בעבר חונכת בפרח ומדריכה בתנועת נוער אך אני לא רואה את עצמי בתור מורה. 5.מתחילים בעבודה כשכירה ולאחר מכן ניתן לעבוד עצמאית אם רוצים? מה ההבדל בשכר אם יש כזה? יש הבדל באופי העבודה? 6. מה ההבדל בין ההכשרה שמקבלים באוניבריסיטת ת"א לבין זו בבר אילן או בחיפה? כרגע שוקלת לחיוב תואר באונ' ת"א. תודה רבה, אודה לכל מענה :) חג שמח

16/10/2014 | 19:03 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב וחג שמח, לפני תגובה עניינית לשאלותייך חשוב לי לומר לך כי עבודת האבחון חייבת לבוא מן הלב ומתוך אהבה אמיתית למקצוע. מדובר בילדים ומתבגרים, אשר באמת זקוקים לעזרה, ולעתים אבחון מקצועי טוב עשוי לקבוע את עתידם הרגשי והמקצועי. להשקפתי הניסיון בהוראה קריטי במלאכת האבחון. רק אדם אשר מגיע מן השטח, ובמיוחד בגילאיי החטיבה העליונה, י7וכל להבין באמת מהם הקשיים, ומכאן גם מהם הכלים הנחוצים להתמודדות בכל מצב ושלב. קיים ביקוש גדול למאבחנים טובים ומקצועיים בכל הארץ. השכר אינו גבוה יחסית לעבודה הרבה הנדרשת במלאכת ניתוח אבחון. עיקר העבודה אינה 5 או שש שעות של עריכת האבחון עצמו, אלא ניתוח וכתיבת דוח אבחון מקצועי ואחראי, אשר יעמוד במבחן ועדת החריגים במשרד החינוך. עם זאת קיים פער משמעותי בין שכר מתלמד בחברה קיימת לבין שכרו של מאבחן פרטי. סדר היום של מאבחן תלוי במספר האבחונים שניתן לו. לא סביר לערוך יותר מאבחון אחד ביום. משך עריכה ניתוח וכתיבת דוח אבחון הנו כשבועיים. בהצלחה רבה בברכה אלמוג

04/03/2021 | 17:02 | מאת: רוני

מה דעתך על המסלול שמצאתי לתואר שני בלקויות למידה: https://new.achva.ac.il/masters-degree/med-special-education/

שלום רוני, התואר המדובר בקישור שצירפת ממכללת אחווה אינו תואר שני בלקויות למידה, אלא תואר שני בחינוך מיוחד, ותעודת הוראה בתחום לקויות למידה. תואר שני בלקויות למידה הוא MA אשר כולו סובב סביב לקויות הלמידה השונות וכן ידע מקצועי על הפרעת קשב, במטרה להכשיר מאבחנים ומטפלים מומחים בתחום. התואר קיים רק באוניברסיטאות ובמכללת בית ברל. בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה