התעבות שריר בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/11/2016 | 11:00 | מאת: שרוני

ילד בן 6 שמתלונן על כאבי גב כבר מעל חצי שנה. שמנו לב שיש לו נפיחות מצד שמאל של עמוד השדרה התחתון. צילום רנטגן לא מראה בעיה, אולטראסאונד הראה התעבות שריר בצד שמאל של 1.5 ס"מ. אורטופד שלח אותנו למיפוי עצמות ואנחנו עדיין מחכים לתור. השאלה היא - מה יכולה להיות הסיבה להתעבות שריר ליד עמוד השדרה? נראה שכל הרופאים שהיינו אצלהם אינם יודעים להסביר זאת ומה יהיה אפשר לעשות (אם יש צורך בכלל). כולם רק מפנים לעוד בדיקות ומביעים חוסר אונים שקצת מפחיד אותנו ההורים. תודה.

לא ראיתי את תשובת ה US והילד אך לפי התיאור הייתי מוותר על המיפוי ועושה MRI של האזור (הסבירות גבוהה יותר לאבחון וחסכון בקרינה)

27/11/2016 | 12:36 | מאת: שרוני

מה התועלת של MRI על פני מיפוי? הבנו שהמיפוי נותן מידע לגבי שלד ורקמות רכות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים