נער, כאבים במפשעה קורנים, מוחמר במאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/08/2016 | 12:13 | מאת: רננה

שלום רב, בשל חשד לוריקוצלה לפני צו ראשון לגיוס , בקרנו ליעוץ אצל אורולוג. בבדיקה קלינית - בטן רכה, אין בקעים, אברי מין-במ"פ, אשכים ואפידימיס תקינים, לא נמוש וריקוצל. קיימת רגישות עזה על פני טנדון שריר האדוקטור של ירך שמאל בחיבור לרמוס פוביס, מופק באדוקציה. המלצות: VOLTAREN 100*10 אם לא ישתפר יפנה לאורטופד. הילד התלונן לפני שלושה חודשים (לאחר מאמצים מרוכזים בשיעורי ספורט של סוף שנה) על כאבים במפשעה באזור האיבר, מאז הוא התרגל וחי עימם. מה עוד שבחופשה מהלימודים היה בחופשה ממאמצים. רק אתמול ניתנה האבחנה שמדובר בפגיעה אורטופדית ולא ואריקוצלה שאלתי - האם הדלקת שתיאר האורולוג תעבור גם ללא טיפול תרופתי. כשקראנו את התוויות התרופה מצוין שאינה מתאימה לאדם עם ריריות סינוסים מורחבות. והנער סובל מבעייה כזו? מהי המלצתך ??? איך להתנהג עם הפציעה ולהביא להחלמתה ? תודה רבה, האמא

איני מטפל דרך המקלדת. אם אכן זו האבחנה אז הטיפול כולל מנוחה, טיפול תרופתי מקומי (משחה), פיזיותרפיה, יכול להיות טיפול תרופתי בבליעה ולעיתים אף הזרקה מקומית.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים