משמעות נתונים צילום רטנגן- DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/08/2016 | 20:47 | מאת: טל

שלום רב, בני בן שנה וחצי, בין גיל 4-8 חודשים היה מטופל ברצועות פאבליק עקב DDH חד צדדי בדרגה לא חמורה (נדמה לי 2b). בעת השימוש ברצועות הממצא הרנטגני AI היה 23/33, 4 חודשים לאחר הורדת הרצועות (בגיל שנה) AI 22/31, והיום בגיל שנה וחצי AI-23/28. אני מעוניינת להבין יותר לעומק את תוצאות הבדיקה. האם המספרים של למשל האינדקס עם 23/28- 23= המפרק התקין (ימין אצלינו) ו 28= המפרק המחלים? האורטופד ציין של דיספלזיה שיירית ומעקב נוסף בגיל 3. האם לא רצוי שה AI יהיה מתחת ל 30? 28 אינו מספיק טוב? אם כן לאיזה מספר אנו שואפים? בנוסף, מה קורה אם בגיל 3 עדיין המצב לא מושלם? האם תוצאות כאלו- 23/28 בגיל שנה וחצי לאחר 8 חודשים ללא רצועות, ובכלל ההתקדמות האיטית אך הקיימת- משביעות רצון? מנסיונך עם מצב נוכחי כזה יהיה צורך בעתיד בהתערבות או שאפשר להיות רגועים? תודה רבה! טל

קודם כל ההתקדמות היא תמיד איטית. כעיקרון זה תקין עד גיל שנה מתחת ל 30 , עד גיל שנתיים מתחת ל 25 ומעל גיל שנתיים מתחת ל 20 . במקרה שלכם יש סיכוי גבוה להמשך שיפור אך אם המצב לא מסתדר לעיתים יש צורך בטיפול

מנהל פורום אורתופדיית ילדים