בלאי בגבס, שבוע לפני הורדתו

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/07/2016 | 16:09 | מאת: הדסה

בתי בת השנתיים וחצי שברה את רגלה לפני 3 וחצי שבועות (שבר טוביה ופיבולה דיסטלי עם הטיה לטרלית) והושמה בגבס מעל הברך במנח וארוס. בביקורת לפני שבוע וחצי נראה היה ע"פ הצילום שהאיחוי בסדר, עם המלצה לעוד שבועיים עם גבס. הילדה זוחלת וזזה (וא"א להושיב אותה כל היום) ונוצר בלאי בגבס בכף הרגל , עד קרע בעקב. השאלה היא: האם צריך ללכת למרכז רפואי (המרוחק ממקום מגורינו) לשם תיקון/ החלפת הגבס כמה ימים לפני הורדתו? (הילדה לא מתלוננת על כאבים). תודה רבה!

בד"כ אין צורך אך איני יכול לדעת מבלי לראות את סוג השבר והזמנים המדוייקים. קרוב לודאי שאם מדובר ביומיים-שלושה זה לא נורא

מנהל פורום אורתופדיית ילדים