שבר בשוק TIBIA לילד בן 12 - כמה זמן גבס ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/07/2016 | 12:18 | מאת: גד

שלום רב, בני שבר את הרגל בחלק תחתון של שוק שמאל - TIBIA FRACTURE. נפל וקיבל מכה. כמו כן אובחן שהשבר עובר באזור FIBROUS DYSPLASIA או נגע לוצטי משהו כזה. האורטופד ( שהוא אורטופד למבוגרים) אמר שצריך גבס ל 6 שבועות מעל לברך לעומת זה אורטופד אחר שאמור לשים את הגבס אמר שצריך רק 4 שבועות ואחרי שבועיים אפשר לקצר את הגבס מתחת לברך - אנחנו קצת מבולבלים - איך יודעים לכמה זמן צריך גבס והאם ניתן לקצר אותו ? תודה

קשה לענות בלי לראות את הצילום. סביר להניח שאפשר לקצר לאחר 4 שבועות לעוד שבועיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים