רגליים נוטות פנימה-דרכי טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/06/2016 | 09:29 | מאת: עדי

שלום. בני בן חמישה חודשים ואובחן על ידי שני מומחים לאורתופדיית ילדים - metatarsus virus bilateral- מבחינת החומרה אחד כתב מתון עד חמור והשני מתון. מומחה אחד הציעה כטיפול גיבוס לשבועיים וסד לחודשיים והמומחה השני הציע נעלי אונפו. נסענו לראות את נעלי האונפו והן קצת גבוליות מבחינת גודלו של בננו ( אחוזון 85 בגובה). נאמר לנו שהנעליים יהיו טובות לעוד חודש, חודש וחצי בערך. אנו מאד מתלבטים לגבי שיטת הטיפול- האם חודש יספיק עם הנעליים? האם אתה ממליץ על טיפול זה? האם הנעליים יכולות להזיק? מה היתרונות והחסרונות בכל שיטת טיפול...תודה- עדי.

איני מתכוון להמליץ על משהו מבלי לבדוק את הילד. שני הטיפולים הללו מקובלים לגילו. בד"כ באנפו הטיפול הוא 3-4 שבועות כל היום ועוד 3 שבועות רק בלילה. בכל טיפול יכולים להופיע פצעים או חוסר תיקון מלא למרות שבד"כ זה לא קורה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים