צליעה לאחר נפילה - המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/06/2016 | 00:53 | מאת: מאשה

שלום ד"ר, בהמשך לשאלתי הקודם (מצ"ב מטה לנוחיותך + תשובתך אליה) רקע בגדול - בת שנה ו-7 חודשים, קפצה על המיטה, נפלה על המיטה, סירוב דריכה כיממה, וצליעה שנשארה לאחר מכן. ברצוני לשאול - כרגע הצליעה נהייתה פחות חמורה ובולטת לעין, אבל היא עדיין צולעת. הינך סבור שיש לבצע צילום מכיוון שיש חשש לשבר קטן שבד"כ מחלים מעצמו ללא השלכות... שאלתי היא אם בצילום יתגלה השבר, הצילום עדיין נחוץ למרות שלא מגבסים שברים כאלה? מכיוון שסומכת על דעתך מהמלצות חברים, רוצה לדעת האם צילום יכול להכתיב את המשך הטיפול ברגל בהמשך? או רק לתת מידע איפה היה השבר, מה גודלו וכו? במילים אחרות הצילום הוא רק בשביל מידע יבש, או באמת יכול לסייע באופן החלמה? המון תודה מראש, לילה טוב. להלן העתק הודעה קודמת + תשובתך **************** שלום רב, בת שנה ו-7 חודשים, ביום שני השבוע קפצה על המיטה, מעדה על אחיה ונפלה (על המיטה, לא מהמיטה), תוך כדי הנפילה הרגל התעקמה, היא בכתה נורא ולא יכלה לדרוך על הרגל יומיים, למחרת הנפילה בדק אותה רופא ילדים, אמר שאין שבר ואם הצליעה ממשיכה יש לגשת לאורטופד. אין אורטופד זמין בקופה (נושא לדיון אחר, אבל באמת אין למי לגשת באיזור בימים אלה), והיום ניגשתי שוב לרופא ילדים על מנת לבחון שוב את נושא הצליעה. הוא המליץ לראות אורטופד, ולא כ"כ המליץ על הצילום כי ללכת היא הולכת,דורכת על הרגל ולא מתלוננת על כאבים יותר (רק ביומיים הראשונים התלוננה), אבל הולכת וצולעת, הרגל נשארת כאילו ישרה, ממש כמו הליכה עם פרוטזה, צליעה. האם אתה ממליץ כל זאת לבצע צילום? ולשלול דברים כמו סדקים או שברים קטנים? אודה ביותר לדעתך, ערב טוב מאשה--------------->>>>>>>>>>> נשמע שמומלץ צילום, בסבירות גבוהה איזשהוא שבר קטן שבד"כ מחלים בלי השלכות

איני חושב שטיפול דרך הפורום מומלץ בצורה כלשהיא והייתי רוצה לבדוק אותה בעצמי אך כנראה שבשלב זה אפשר לחכות היות ויש שיפור ממשי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים