פריקה מלאה במפרק ירך שמאל DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/05/2016 | 14:03 | מאת: איריס

שלום רב, ביתי נולדה עם פריקה מלאה במפרק ירך שמאל DDH טופלה מגיל חודשיים בכרית פישוק למשך חודשיים וכשראיתי שאין שיפור לקחתי אותה לרופא פרטי שאשפז אותה במיידי לטיפול מתיחות עם משקולות למשך 3 שבועות לאחר מכן גבס ל-3 חודשים ומכשיר ג'ורדן למשך 6 חודשים מתוכם חודשיים בלילה בלבד. הילדה התחילה לעמוד בעזרת טיפול פיזיוטרפי בגיל 14 חודשים. היום היא בת 16 חודשים ואני מרגישה שהכפות רגליים שלה חלשות היות ולא היו בפעילות כלל במשך זמן רב. במצב כזה מתי היא אמורה להתחיל ללכת לבד? היא מתהלכת עם עזרה (כסא,הליכון) תודה מראש, איריס

הטיפול בג'ורדן נשמע קצת ארוך אך בסה"כ אם התוצאה טובה (איני יודע) אז היא תלך ותתחזק מעצמה וקרוב לודאי שתלך עם הזמן באופן נורמלי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים