כף רגל של תינוקת נוטה פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/05/2016 | 06:43 | מאת: אור

שלום רב, הלכתי עם בתי בת ה 7 שבועות לאורתופד ילדים אשר מצא כי כף רגל ימין שלה נוטה פנימה (forefoot addution). אינני יודעת באיזו חומרה אך ניתן לראות זאת היטב ולהבחין בהבדל מכף רגל שמאל. הרופא לא ציין דבר בקשר לתנוחת השינה שלה וכשחזרתי הביתה קראתי על התופעה באינטרנט ומצאתי כי שכיבה על הבטן עלולה להחמיר את התופעה. בתי ישנה על הבטן כמעט מהיום שנולדה (אני מודעת לנושא הבטיחותי). אכן ניתן להבחין בכך שבתנוחה זו הרגל נוטה פנימה ונלחצת למזרן בזוית זו. קיבלנו מהרופא תרגיל שיש לבצע מספר פעמים ביום אך לא ניתנה הנחיה בנוגע למנח השכיבה. אני בטוחה שיהיה קשה להרגילה לשינה על הגב כעת, מאחר והשינה על הבטן טבעית לה מהרגע הראשון. השאלה היא אם אני עושה לה נזק נוסף בכך שאני משכיבה אותה על הבטן והאם הדבר אכן מחמיר את הבעיה? תודה!

איני יודע את דרגת החומרה. כדאי לחכות עוד חודש ולהיבדק שוב אצל אורתופד ילדים. לגבי השכיבה זה נכון אבל לא נראה לי שתשני זאת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים