פגיעה בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/04/2016 | 14:47 | מאת: יוסי מיכאל

שלום רב לפני שנה הבן שלי עבר ניתוח ברודי אפצס וגם הייתה פגיעה קלה על לוחית הגדילה. הילד החלים אך בחודשיים האחרונים התעוררה בעיה בקרסול של הרגל המנותחת ובבדיקת mri יש את הממצאים הבאים : מודגמות בצקיות לשדיות כתמיות העוברות האדרה מינימאלית בעצמות הקרסול ובאספקט הקדמי של המשטח הפרק הטיבאלי, ייתכן עקב הפרעות ביו מכניקה של הגפה התחתונה או בתוצאה מאימוביליזציה של הגפה. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב. מודגמת היצרות של המרווח הקלקנאו -נביקולרי עם אותות מעט גבוהים במרווח המוצר (חתך סיגטלי 11 סדרה 4 וסידרה 5 ), ממצא המחשיד לחיבור סחוסי קלקנאו נביקולרי. הרצועות הסינדזמוטיות, הרצועות הלטרליות ורצועת הדלטואיד מודגמות תקינות. הגידים המכופפים המיישרים, הפרוניאלים וגיד האכילס מודגמים שמורים. מודגם מבנה תקין של הסינוס טרסי. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיולוגית. אשמח להסבר על הממצאים. חג שמח

זה אומר שככל הנראה יש חולשה קצת של העצם בעקבות התקופה בה לא דרך והשתמש פחות לאחר הניתוח וכמו כן קיים חיבור בין שתי עצמות בכף הרגל שאינו נורמלי ועלול לגרום לכאבים (אך זה לא קשור לבעיה הקודמת של האבצס)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים