מפרקי ירך אצל תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/04/2016 | 12:12 | מאת: אור

שלום רב, בעוד שלושה שבועות יש לבתי בת החודש תור לאולטרסאונד מפרקי ירך. יש במשפחתי היסטוריה של דיסלוקציה, גם לי וגם לאחותי ולאמא שלי הייתה הבעיה שטופלה עם כרית פישוק ולכן אני חוששת שלבתי גם תתגלה הבעיה (לאחר הלידה היא נבדקה מספר פעמים והיה תקין). רציתי לדעת אם בנתיים יש חשיבות למנח השכיבה שלה. אני משכיבה אותה בעיקר על הבטן (מודעת לנושא הבטיחותי) ותהיתי אם שכיבה על הבטן מטיבה או מרעה את הבעיה במפרק במידה וקיימת. בנוסף שמעתי פעמים בודדות קליק ספונטני שהגיע מרגל שמאל, האם זה יכול להעיד על קיום הבעיה? תודה רבה

הבדיקה חייבת להתבצע במקרה כזה והמועד סביר בהחלט. השכבה על הבטן תחת השגחה מצויינת, הקליק ברוב המקרים חסר משמעות אך כמו שאמרתי יש להיבדק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים