חור בעצם הירח - צמוד ללוחית גדילה לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/11/2015 | 01:10 | מאת: אלה

שלום לפני חודש וחצי התינוק הפסיק ללכת לאחר שבועיים הבנו שיש בעיה רצינית ועשינו צילום גילו לו חור בעצם הירך צמוד ללוחית גדילה. התינוק התאשפז למשך שבועיים וקיבלנו טיפול ב ceforal בוריד וכל תוצאות הדם תמיד יצאו תקינות לאחר שבועיים השתחררנו הביתה וילד בינתיים חזר ללכת ואפילו השתפר , ממשיך לקבל טיפול אנטיביוטי גם בבית 3 פעמים ביום. חזרנו לביקורת אחרי חודש מיום האשפוז ובצילום ניראה שהחור לא קטן (לא הצליחו למדוד אם באמת נשאר אותו הדבר או קטן או גדל) לא ישוע עד היום איזה חיידק זה ואם בכלל זה חיידק או משהו אחר מה שבטוח שהחור לא מולד. האם יש דרך לדעת חוץ מביופסיה איזה חיידק זה? כי הסיכון לא רק הרדמה אלא גם המיקום כי קרוב ללוחית גדילה. מה ניתן לעשות בנוסף? רוצה לשמוע חוות דעת נוספת בעניין.

קודם כל נראה שמשתפר עם הטיפול אז ככל הנראה כן מדובר בזיהום. בד"כ אין צורך בניתוח אלא מעקב בלבד. הכי מומלץ אם את רוצה חוות דעת נוספת לגשת לאורתופד ילדים עם הצילום והילד לבדיקה ושמיעת המלצות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים