פיענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/11/2015 | 23:16 | מאת: ליטל

שלום אני בת 16 כבר 5 חודשים יש לי כאבים תמידיים בברך שמאל בנוסף הרגל קופצת באופן בלתי רצוני הכאב חזק מעיר משינה ומפריע לי בחיי היום-יום, עברתי המון בדיקות(mri,צילומים,emg,eeg,אולטרסאונד,מיפוי ועוד..) כל התשובות היו תקינות חוץ מהאולטרסאונד שהדגים מעט נוזל והמיפוי שבו נמצא כך: בשלב הרקמתי לא נראו ממצאים חריגים. בשלב הגרמי נראתה הדגשה דיפוזית קלה של המשטח המפרקי בקונידל הפימורלי המידאלי בשתי הברכיים, מעט בולטת יותר בברך שמאל. כמו כן נראתה קליטה מוקדית קלה באזור צואר פימור שמאל באספקט האינפריורי של לוחית הגדילה המקורבת של פימור שמאל. ללא ממצאים נוספים. לסיכום: א.הדגשה קלה של משטחים מפרקיים בקונדיליים הפימורלים המיאליים בשתי הברכיים מעט בולטת יותר בשמאל. יתכן שמדובר בשינויי עומס קלים. לא ברור אם בם קשורים לתלונות הנבדקת ב.קליטה מוקדית בעצמה נמוכה באזור צואר פימור שמאל באזור לוחית הגדילה המקורבת באספקט אינפריורי. רצויה קורלציה רנטגנית לאזור זה לברור הממצא וקשר אפשרי לתלונות הנבדקת. רציתי לדעת מה ממצאי הבדיקה אומרים ומה יש לעשות אם זה, לאן לפנות?

יכול להיות שמקור הבעיה בכלל בצוואר הירך, רצוי להיבדק ואולי לעשות צילום ו/או MRI מכוון לשם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים