תינוק בן חצי שנה שלא מזיז את עד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/10/2015 | 19:42 | מאת: סיגלית

דחוף בבקשה בני בן חצי שנה מתחיל לזחול ולהתהפך מצד לצד הערב במהלך התהפכות מהבטן לגב נתפסה לו יד ימין מתחת לגוף והוא התקשה להוציאה והחל בוכה אז הרמתי לו את האגן וסייעתי לו לחלץ את היד .לציין שגם בעבר זה קרה אבל הוא הצליח לחלץ לבד את היד. הערב התקשה .לאחא זמן הבחנתי שהוא לא משתמש ביד ימין . אני נוגעת לו ביד הוא לא בוכה אבל לא מוכן להחזיק בה כלום או להרים אותה לעבר צעצוע וכשאני מחזיקה את היד מולי היא שמוטה ללא התנגדות. קודם היה מאוד פעיל בשתי הידיים היה מוצץ את אצבעות שתי הידיים ואוחז בשתיהן ומושיט לכל חפץ. מה לעשות. האם צריך לגשת למיון או למוקד חירום? בבקשה דחוף!

בטח את כבר אחרי, אבל כן צריך לגשת בהחלט לבדיקה וככל הנראה להחזיר את העצם שקפצה ממקומה במרפק (בד"כ).

מנהל פורום אורתופדיית ילדים