פישוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/09/2015 | 20:29 | מאת: אילה

שלום יש לי תאומים בני חודשיים וחצי. עוד לא ביצענו את הא.סאונד אגן למרות שיש שלניהם פישוק רחב. נבצע זאת בעוד שבוע. עד אז רציתי לדעת למה מומלץ להשכיב דווקא בפישוק? הרי הבעיה יהא פישוק רחב, לא אמורים להצמיד להם את הרגליים? אשמח להסבר. בינתיים משתדלת תחת השגחה להשכיב על הבטן ואז הרגליים בפישוק רחב. שנית הם די בוכים כשאני מניחה אותם כשהם ערים על הבטן וקשה להם מאוד להרים את הראש או הכתפיים. ייתכן והפישוק הזה מונע מהם להתרומם עם הראש ולכן לא להתעקש על זה? או לא לוותר להם וכן לתת להתאמץ? תודה וחג שמח!

הפוך, הפישוק רק טוב, הצמדת רגליים היא לא טובה למפרקי הירכיים. פשוט לתת להם לשכב כרצונם ולעשות את הבדיקה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים