טיפול בכרית פיסוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/09/2015 | 19:32 | מאת: מרים

דר זינגר שלום, באולטרסאונד של ביתי בגיל 7 שבועות האבחנה הייתה displeasing acetabular left בדרגה 2c -אורך ירכיים שווה, מפרקי ירכיים יציבים ופישוק מלא. הרופא המליץ על כרית פיסוק 18, אך אם לא נסתדר נתן הפנייה גם לרצועות- לא נקט עמדה מה עדיף ואמר שלא משנה וביקש לחזור בעוד חודש לבדיקה חוזרת. שאלותי הן: 1) האם הבעייה חמורה? האם לפי ניסיונך הטיפול אמור להיות ארוך ולהמשך מספר חודשים בכרית או שלא? 3) האם ניתן להשכיב על הבטן עם הכרית והאם מותר להשתמש במנשא בייבי ביורן עם הכרית? 4) באיזה מקרה עדיף טיפול עם רצועות? אודה לתשובותיך

הבעיה לא חמורה אך בהחלט דורשת טיפול מיידי, בד"כ אורך הטיפול 6-12 שבועות אך לעיתים יותר. ניתן להשכיב על הבטן תחת השגחה וניתן להשתמש במנשא. לדעתי תמיד עדיף טיפול ברצועות בגיל זה וזהו הטיפול המקובל בעולם, אוסיף ואומר כי טיפול ברצועות מחייב ביקורות אצל הרופא והרצועות צריכות להיות מורכבות ע"י הרופא, בהצלחה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים