אבחון רככת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/09/2015 | 23:03 | מאת: קרן

ראשית, תודה רבה ד"ר על המענה בפורום והעזרה לנו הגולשים! שנית, יש לי שאלה: הבן שלי בן 1.5 ש', יש לו רגלי "O" ולכן לקחתי אותו לבדיקה אצל אורטופד ילדים שאמר שאין לו רככת, וזה יסתדר עם הזמן. אני לא השתכנעתי, כיוון שהרגלים מאוד עקומות. עשינו לו בדיקות דם ואלו התוצאות: ויטמין די- 85.5 (נמול/ליטר) סידן 9.99 (מג/דל) עפי תוצאות בדיקת דם נראה שהרמות תקינות בגוף. התחלתי לתת תוספת ויטמין די 2 טיפות ליום. השאלות שלי: 1. האם רככת נבדקת על סמך בדיקות דם בלבד? 2. האם על סמך בדיקת דם אכן אין רככת? נראה שהויטמין די נמוך על אף שהוא בתחום.. 3.האם אני צריכה לבדוק עוד דברים בדם? אני רוצה גם להגיע אליך לייעוץ פרטי לכן אני רוצה לבוא מוכנה עם כל הבדיקות. תודה רבה ושתהיה שנה טובה קרן

שלום, צורת 0 בגילו היא תקינה בד"כ ואכן חולפת עד סביבות גיל 3, רככת מאובחנת ע"י מספר גורמים ובדיקות אך לא נראה לי רלוונטי במרה זה, רמת ויטמין D תקינה, אפשר לתת אך יש להיזהר שלא יותר מדי. את מוזמנת להגיע להערכה עם הילד בהתאם לבדיקה נראה האם יש צורך בעוד בדיקות, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים