ראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/08/2015 | 20:33 | מאת: אמא

היי לבני (אחד מתאומים) בן החודש וחצי בשבוע האחרון מסתמן חור סימטריה בין שני צידי הפנים והראש, צד שמאל נראה בולט יותר מצד ימין. האם יש קשר לזה שתמיד בתנוחת ההאכלה וכן במיטה שלו יוצא שהפנים שלו נשענים על צד שמאל? (הוא מסוגל להזיז ומזיז חופשי לכל הצדדים אבל המיטה מכוונת לצידנו בצד שמאל וההאכל ה תמיד כשהוא שעון על צד שמאל).כל צד ימין בפנים שקוע מעט והגולגולת בצד הזה גם מעט נמוכה יותר מצד שמאל. אשמח לדעת אם יש קשר או קשר למשהו אחר והאם ניתן לעשות משהו? הוא ילד יפה ואל הייתי רוצה שמשהו יפגע בזה. שנית, אני מניחה אותם לעיתים על כרית, חצי גוף עליון על הכרית וחצי תחתון על המיטה, אחרי אוכל כדי שלא יפלטו. האם זה פוגע בעמוד השידרה או שזה בסדר? והאם פוף לתינוקות מומלץ או לא? תודה גדולה על המענה האכפתי והמקצועי! אמא

שימי אותו הרבה על הבטן תחת השגחה ורוב הסיכויים שזה ילך ויסתדר מעצמו. זה לא פוגע בעמוד השדרה, לגבי הפוף איני יודע.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים