אי שיוויון ברגלים אצל פעוט

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/08/2015 | 12:40 | מאת: הילה

שלום, בני בן השנה וחצי הולך מגיל שנה וארבעה חודשים ועדיין הולך ונופל. בגיל 4 חודשים לקחתי אותו לאורתופד כיוון שראיתי שבשכיבה על הגב רגל שמאל שלו נוטה החוצה ורגל ימין שלו פונה כלפי מעלה. מדובר גם על הברך וגם על כף הרגל בהתאמה. בזמנו האורתופד אמר שזה בסדר. האי שיווין התבטא גם בזחילה שבה כף רגל אחת נטתה החוצה והשנייה היתה במאונך לריצפה. בישיבה ניתן לראות שהוא בוחר רגל אחת לקפל והשנייה לישר וגם בוחר לשבת טיפה נטוי בעגלה לצד אחד. הייתי לפני חודש אצל אורתופד שאמר לי שהכל בסדר, אבל לי די ברור שהשוני הזה יכול להוביל לכאבים אחכ. הרי הנורמה זה שיהיה שיוויון. האם יש לי עוד מה לעשות בנושא? האם לבקש אולטרסאונד לבירכיים ו או לירכיים? כדי להבין מאיפה השוני הזה מתחיל? תודה רבה!

איני יכול לענות מבלי לבדוק אותו אך כנראה שהכל בסדר והשוני הזה יעלם עם ההתפתחות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים